Nyt se on totta – kesä! Totta on myös ensimmäinen kokonainen kesäni Ylöjärvellä: muutin vuosi sitten perheineni tänne. Olemme kotiutuneet nopeasti.

Kesä on ihana vuodenaika ja Ylöjärvi mainio paikka viettää sitä. Meillä on sekä rauhaisaa luontoa että tapahtumia moneen makuun.

Tervetuloa kesäasukkaat!

Kesäisin Ylöjärven väkimäärä kasvaa. Esimerkiksi Kurussa loman viettäjiä on huimasti. Kaupunkimme on toki muutenkin vireä, mutta niin kesäasukkaat kuin muilla matkoillaan täällä käväisevät ihmiset elävöittävät seutua vielä moninkertaisesti.

Toivotamme lomalaiset lämpimästi tervetulleiksi. Matkailu tuo luonnollisesti rahaa kaupunkiimme ja paikalliset toimijat pyrkivät tarjoamaan parastaan. Lukuisissa kesätapahtumissamme käy runsaasti sekä vakituisia että loma-asukkaita.

Jokaiselle jotakin 

Ylöjärvellä on niin paljon merkittäviä kesätapahtumia, ettei tässä voi mainita läheskään kaikkia. Jokaiselle löytyy varmasti mieluisia kokemuksia. Osallistua voi sekä yksin että isossakin ryhmässä.

Täällä kuullaan joka kesä useita tasokkaita konsertteja ja keikkoja. Suuria markkinoita järjestetään vuosittain niin Elovainion alueella kuin Kurussa ja Karhessakin.

Järviä ja uimarantoja riittää. Lisäksi muun muassa paikalliset urheiluseurat ja kuntokeskukset tarjoavat monipuolisia kesäliikuntamahdollisuuksia. Myös puistojumppaa on tarjolla. Rauhallisempaa ulkoilua voi harrastaa esimerkiksi Seitsemisen kansallispuistossa. Pyöräilyreitit ovat moninaiset ja myös kaupunkimme ulkopuolella on helppo käydä polkien.

Ympäri Ylöjärveä on viihtyisiä ruoka- ja kahvittelupaikkoja sekä ihastuttavia putiikkeja.

Miten itse vietän kesäni?

Tätä kolumnia kirjoittaessani odotan innokkaasti useimpia edellä mainitsemistani aktiviteeteista. Moni on myös jo ehtinyt toteutua ja minulla on paljon upeita muistoja. Lisäksi tiedän pääseväni elämäni ensimmäisen kerran raveihin – sekin tapahtuu täällä Ylöjärvellä.

Suunnittelen toki myös tulevia luku-, kirjoitus- ja siivousprojekteja, joihin kesällä luullakseni on aikaa. Myös pihatöihin olisi panostettava enemmän kuin aiemmin olen tehnyt. Kysykää sitten syksyllä, miten kävi.

Hyvässä kunnossa

Ylöjärven vuoteen 2024 ulottuva kaupunkistrategia sisältää vision ”hyvässä kunnossa”. Ylöjärven menestymisen strateginen perusta on kasvavassa ja kehittyvässä Tampereen kaupunkiseudussa, ketterässä tontti- ja elinkeinopolitiikassa sekä toimivissa, hyvinvointia turvaavissa ja mahdollistavissa peruspalveluissa.

Ihmisen hyvä kunto on sekä henkistä että ruumiillista. Perheessäni kaikki pyrkivät liikkumaan aktiivisesti ympäri vuoden, mutta tänäkin kesänä me aikuiset mitä luultavimmin urheilemme enemmän kuin muina aikoina. Olen jopa asettanut muutamia uusia liikunnallisia tavoitteita itselleni. ”Kesäksi kuntoon” -ajattelun sijaan päätin päästä ”kesällä kuntoon”.

Kesä ja loma mielletään usein yhteenkuuluviksi. Tavoitteellisesta kuntoilusta, mökki- ja pihaprojekteista sekä muista vastaavista kesäpuuhista huolimatta loma on tarkoitettu ensisijaisesti palautumiseen.

Palautuminen taas vaatii lepoa. Muistetaan myös tämä ja pidetään sekä itsemme että Ylöjärvi hyvässä kunnossa!

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Ylöjärven Uutisissa 10.6.2016