Lokakuussa 2010 kirkosta on eronnut kymmeniä tuhansia ihmisiä.Kun eroaa tänä vuonna, kirkollisveroa ei tarvitse maksaa vuonna 2011. Verot ovatkin usein vaikuttaneet eropäätökseen.

Nyt kuitenkin kirkosta eroamiselleon ollut painavampia syitä kuin raha. Siksi kirkon pitäisi mielestäni talousasioiden lisäksi keskittyä entistä enemmän hengellisen tuen antamiseen kaikille sitä tarvitseville. Näin saisimme paljon lisää iloisia veronmaksajia.

Kirkon suuri jäsenmäärä on tärkeä pitkällä aikavälillä, jotta kirkollisveroprosenttia ei tarvitsisi nostaa. Espoossa kirkollisveroprosentti on tällä hetkellä 1 % evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluville, mutta se päätetään joka vuodelle erikseen.

Itse en koe kirkollisveroa veroksi muiden joukossa ja maksan sitä mielelläni toisin kuin montaa muuta veroa. Toivon silti sen pitämistä yhdessä prosentissa, jolloin vain harva eroaisi kirkosta veron suuruuden takia.

Katariina Sorvanto, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kokoomus