Espoon kaupunginhallitus esittää kaupungin vuoden 2024 tuloveroprosentiksi 5,3. Kokoomuslaisten kaupunginhallituksen jäsenten kannattama 5,2 % hävisi täpärästi (8–7) kaupunginhallituksessa.

Virhe on kuitenkin mahdollista korjata valtuustossa.

”Yleisesti ottaen verotusta tulisi pyrkiä vähentämään sen sijaan, että sitä nostettaisiin. Kaikki veronalennukset ovat tervetulleita, mutta on tärkeää huomata, että pelkästään kuntaveroprosentin näennäinen alentaminen 5,36:sta 5,3:een yhdessä kiinteistöveron pakollisen korottamisen kanssa johtaisi merkittävään verotaakan kasvuun espoolaisille.” – Antti-Eemeli Mäkinen

Kannatamme lämpimästi Kokoomuksen linjaa alentaa kuntaveroprosenttia 5,2:een. Voi myös kysyä: miksi kuntaveroa ei voisi alentaa enemmänkin? Julkisuudessa muista puolueista esitetyt kommentit siitä, että 5,3 on hyvä, sillä veroprosentti voisi olla myös 5,4, ovat siinä mielessä hupaisia, että kyllähän Espoon tuloveroprosentti voisi olla vuonna 2024 myös vaikka 5,1.

”Joka tapauksessa kannatan mieluummin ansiotuloista kannettavien verojen alentamista ja kiinteistöveron korottamista kuin toisin päin. Tuloveron alentaminen kannustaa työhön: mitä pienempi ansiotulovero, sitä enemmän ihmiselle jää hänen aktiivisuudellaan ansaitsemaansa rahaa.” – Katariina Sorvanto

Espoon tuloveroprosentti on pidettävä mahdollisimman pienenä. Verokilpailu, joka kannustaa hyviä veronmaksajia pysymään Espoossa tai muuttamaan tänne, hyödyttää lopulta kaikkia kaupunkilaisia.

Antti-Eemeli Mäkinen
Leppävaaran Kokoomuksen hallituksen jäsen ja somevastaava

Katariina Sorvanto
Leppävaaran Kokoomuksen hallituksen jäsen ja sihteeri

Teksti on julkaisyu ensimmäisen kerran Espoon Kokoomuksen sivuilla 20.10.2023