Työ, asunto ja palvelut. Nämä kolme perusasiaa ovat usein mukana vastauksissa kysymykseen, mitä hyvää Ylöjärvellä on. Kyse on sekä aineellista että henkistä turvaa tuovista tekijöistä.

Kaupunki ei voi olla vastuussa kaikista ihmisten arjen ratkaisuista. Se pystyy kuitenkin tarjoamaan ja mahdollistamaan yllättävän paljon. Kaikki ei aina ole edes rahasta kiinni: myös asenteet ja toimintatavat vaikuttavat menestykseen.

Hyvinvointia yrityksistä

Hyvinvointia Ylöjärvelle tuovat muun muassa lukuisat pienet ja keskisuuret yritykset: niiden ansioista työpaikkamme eivät ole vain harvojen toimijoiden varassa. Kaupunki pyrkii ketteryyteen yrityksiä palvellessaan ja esimerkiksi maankäytössä varaudutaan aktiivisesti yritysten tarpeisiin.

Kun saamme alueellemme entistä enemmän yrityksiä, se tietää myös uusia palveluja ja sitä kautta työpaikkoja. Tämä myönteinen kierre on arvokas.

Ylöjärven talouden pohja on vakaa. Tasapainon eteen on kuitenkin jatkuvasti tehtävä töitä. Kaupunki onkin osoittanut valmiutensa vastata tulevaisuuden vaatimuksiin toimintatapojaan uudistamalla.

Ylöjärvi on innovatiivinen ja eteenpäin katsova. Kaupunki on tehnyt uusia avauksia esimerkiksi ottamalla ensimmäisenä kaupunkina Pirkanmaalla käyttöön päätösten yritysvaikutusten arvioinnin.

Myös paikallinen seutuyhteistyö toimii poikkeuksellisen hyvin. Tampereen seudun rakennesuunnitelma on tärkeä: siinä tarkastellaan kaupunkiseutua kokonaisuutena.

Kiireettömyys on valttia

Ylöjärvi on erittäin vahvasti kasvava ja vireä kaupunki, mikä on melko harvinaista nyky-Suomessa. Siitä huolimatta täällä ei tunnu kenelläkään olevan kohtuuton kiire minnekään.

Kauan Espoossa asuneena olen tottunut melko nopeaan etenemiseen esimerkiksi autoillessa – täällä taas kaupungille voi lähteä tarvittaessa vaikka perheen teiniltä lainatulla mopoautolla. Hitaimmillekaan ei osoiteta mieltä.

Sijaintimme Tampereen kupeessa on loistava. Isot ja hyväkuntoiset tiet johtavat kohtuullisessa ajassa Pirkanmaalta muun muassa Helsingin ja Turun seuduille.

Päivittäistä työmatkaa en tahtoisi täältä Helsinkiin ja takaisin kulkea, mutta tällä hetkellä saankin nauttia useista pääkaupunkiseudulle suuntautuvista asiakaskäynneistä, joiden jälkeen voin taas rauhassa työskennellä Ylöjärvellä.

Latautumista harrastuksista

Kaupunkimme on erinomainen valinta lapsiperheille. Lapsissa ja nuorissa on elinvoimaa ja Ylöjärven väestörakenne onkin hyvinvoiva. Mielestäni kaikenikäisten on tärkeää pystyä halutessaan harrastamaan ja meillä se onnistuu.

Ylöjärvellä on lähes rajattomasti vapaa-ajanmahdollisuuksia. Monet niistä ovat maksuttomia, kuten upea kirjastomme, tai ainakin melko edullisia, kuten komea uimahallimme. Jo luontomme on kaunis ja puhdas – sekin kutsuu sekä liikkumaan että rentoutumaan.

Meillä riittää esimerkiksi meheviä marjastuspaikkoja. Minä olen toistaiseksi tosin löytänyt vain sellaisia, joita muut ovat hyödyntäneet jo ennen minua. Mutta ei se haittaa, sillä eikös ruuan suhteen päde se viisaus, että hyvässä paikassa on paljon kävijöitä? Laatuun voi siis tältäkin osin luottaa Ylöjärvellä.

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Ylöjärven Uutisissa 9.11.2016