Ylöjärvellä 2017–2021

 

Toimin kaupunginvaltuutettuna Ylöjärvellä 1.6.2017–31.7.2021. Suuret kiitokset kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni!

139 ääntä – seitsemänneksi eniten Kokoomuksen listalla Ylöjärvellä – oli vahva luottamuksen osoitus vuonna 2015 kaupunkiin muuttaneelle ehdokkaalle.

Tehtäväni oli koko vaalikauden toimia tämän luottamuksen arvoisesti ja alla kertomieni vaaliteemojen mukaisesti.

Kannustava verotus

Kunnallisvero on pidettävä kohtuullisena. Verokilpailu, joka kannustaa hyviä veronmaksajia pysymään Ylöjärvellä tai muuttamaan tänne, hyödyttää kaikkia kaupunkilaisia.

Verojen korottaminen ei toisi lisää rahaa kaupungille, sillä se vähentäisi ostovoimaa ja aiheuttaisi muiden syiden ohella veronmaksajien muuttoa muualle.

Lapset, nuoret ja harrastukset

Ylöjärven tarjoaman varhaiskasvatuksen ja opetuksen taso on pidettävä hyvänä. Tasoa voidaan myös nostaa! Rahan lisäksi asenteet ratkaisevat: hoitajien ja opettajien on koettava työnsä merkitykselliseksi ja arvostetuksi.

Harrastusmahdollisuuksien lisäämisen osalta kannatan esimerkiksi jalkapallohallin rakentamista Ylöjärvelle.

Työhyvinvointi

Ylöjärven kaupungilla on noin 2 000 työntekijää. Kaupungin henkilöstön työoloihin on panostettava. Työhyvinvointia voidaan lisätä niin riittävien resurssien ja henkilöstömäärien kuin myös hyvän esimiestyön avulla.

Työhyvinvointiin panostaminen vähentää henkilöstön poissaoloja ja vaihtuvuutta.

Elinvoima ja kaavoitus

Kaavoituksella ja maankäytöllä pystymme halutessamme ja muiden toimien ohella vahvistamaan elinvoimaista kaupunkikehitystä.

Ylöjärvellä on paljon vahvuuksia, joiden varaan on turvallista rakentaa niin asumisen kuin yrittämisenkin kasvupaikkakuntaa.

Yrittäjyyden edistäminen

Yrittäjillä on toki vastuu toimintansa laadusta ja mielekkyydestä, mutta kaupungin on voitava mahdollistaa yrittäjyys esimerkiksi järkevällä kaavoituksella ja nopealla lupakäsittelyllä.

Kaupungin ja yrittäjäjärjestöjen välinen yhteistyö on tärkeää!

Mitä nyt?

Uudelle kaudelle en ollut ehdolla, sillä tiesin jo keväällä 2021 vaihtavani loppuvuodesta kotikuntaa. Äänestin henkilöä, jolla on sydän paikallaan.

Tälle sivulle olen koonnut politiikkaa eri näkökulmista käsitteleviä tekstejäni. Lisää löytyy mielipidekirjoituksista.

Kiinnostukseni politiikkaan ei ole sammunut – päin vastoin – joten jatkoa seuraa!

Testaan populismin voimaa

maanantai 7.6.2021|0 kommenttia

Politiikka on kiehtovaa, mutta myös omalaatuista. Osa yhteisten asioidemme hoitajista käyttää erikoista kieltä, jossa ääneen […] Lue lisää »

Puheeni Ylöjärven kaupunginvaltuustossa 24.5.2021 § 57

maanantai 31.5.2021|0 kommenttia

Valtuuston puheenjohtaja, hyvät läsnäolijat ja muut seuraajat. Kaikki johtaminen on vaativaa ja vastuullista. Kuntajohtaminen on […] Lue lisää »

Puhumatta paras?

keskiviikko 14.4.2021|0 kommenttia

”Tahdotteko kuulla? Kerron silti.” Minulla on toisinaan pakottava tarve saada ilmaista näkemykseni – vaikka moni […] Lue lisää »

Onko puolueella väliä?

tiistai 29.12.2020|0 kommenttia

"Kaikki puolueet ovat samanlaisia", sanoi lukioni yhteiskuntaopin opettaja aikoinaan kurssin alussa. Muistan edelleen, kuinka tuohduin […] Lue lisää »

Ei kahta ilman kolmatta

tiistai 16.6.2020|0 kommenttia

”Reenaatsä, vaikka on kielto?” tuttavani kysyi minulta. Kyllä – ja ei. Treenasin kuntosalilla ja ei […] Lue lisää »

Vastuullista vai ei?

lauantai 21.3.2020|0 kommenttia

Peruutus, peruutus, peruutus… Monen yrittäjäystäväni kalenteri on juuri tyhjentynyt. Taloudelliset tappiot ovat merkittävät. Mutta kyllähän […] Lue lisää »

Tule jutulle!

perjantai 7.4.2017|0 kommenttia

Monet ehdokkaat ovat vielä viimeisinä päivinä ennen sunnuntaita tavattavissa eri kampanjatapahtumissa. Niin myös minä. Keskustelen […] Lue lisää »

KataKoski Oy – Katariina Sorvannon matka Ylöjärvelle Nurmon Koskiniemestä

tiistai 4.4.2017|0 kommenttia

”Älä, älä, alä!” Myöhäistä. Se meni jo. Nimittäin vasikalle pulverista ja vedestä sekoitettu juoma minun […] Lue lisää »

Mistä äänestät?

lauantai 1.4.2017|0 kommenttia

Ehdokkaiden vaalihuuma lienee nyt ylimmillään. Ent äänestäjien? Miksi? Nyt on aika vaikuttaa. Mutta mihin tulevat […] Lue lisää »

Vaikuta nyt ja aina!

torstai 30.3.2017|0 kommenttia

Aiotko äänestää kuntavaaleissa? Ennakkoon vai varsinaisena vaalipäivänä? Millä perusteilla valitset ehdokkaasi? Usein he, jotka ovat […] Lue lisää »

Hyvätapainen nuorimies saa paikan

keskiviikko 22.3.2017|0 kommenttia

”Onpas siinä hyvätapainen nuori!” lienee toteamus, joka lämmittää monen vanhemman mieltä. Silloin tuntuu, että kasvatuksessa […] Lue lisää »

Kunta- ja maakuntavaalit – mistä on kyse?

torstai 2.2.2017|0 kommenttia

Mikä erottaa kunta-ja maakuntapoliitikon toisistaan? Sen lisäksi, että kuntapoliitikot tekevät kompromisseja kuntatasolla ja maakuntapoliitikot taas […] Lue lisää »

Hyvä kuntavaikuttaja

maanantai 30.1.2017|0 kommenttia

Tahdoin ehdokkaaksi. Tarjouduin itse ja pääsin. Vuosi oli 2010 ja kyseessä seurakuntavaalit Espoossa. Sen jälkeen […] Lue lisää »

Tulevaisuuden kunta

torstai 26.1.2017|0 kommenttia

Millainen on tulevaisuuden kunta? Me voimme vaikuttaa siihen. Varmaa on, että sekä muutoksia että pysyvyyttä […] Lue lisää »

Työtä ja lepoa Ylöjärvellä

keskiviikko 9.11.2016|0 kommenttia

Työ, asunto ja palvelut. Nämä kolme perusasiaa ovat usein mukana vastauksissa kysymykseen, mitä hyvää Ylöjärvellä […] Lue lisää »

Yrittäjyys kantaa Suomea

torstai 29.9.2016|0 kommenttia

”Mitä meinaat tehdä, jos yrityksesi ei menestykään ja jäät työttömäksi?”, työttömyyskassan puhelinmyyjä kysyi minulta viime […] Lue lisää »

Vastuullinen talousarvio

tiistai 20.9.2016|0 kommenttia

”Ain’ laulain työtäs tee” ja ”raha ei kasva puussa”. Miten nämä liittyvät toisiinsa? Vaikeita asioita […] Lue lisää »

Minun Asuntilani

keskiviikko 6.4.2016|0 kommenttia

Asuntilassa oli kylmä. Oli helmikuu vuonna 2015 ja minä kävelin elämäni ensimmäistä kertaa tulevilla kotikulmillani. […] Lue lisää »

Tulevaisuuden Ylöjärvi – hyvässä kunnossa

keskiviikko 20.1.2016|0 kommenttia

Jumppasali tömisee. Hiki virtaa. Eri-ikäiset ja -kokoiset ihmiset osallistuvat vuoden alussa lanseerattuun uuteen tuntiin. Ennakkotietojen […] Lue lisää »